У Білгороді-Дністровському обурені торговці ринку пікетували мерію

Після того, як комісія ТЕБ І НС Білгород-Дністровської міськради прийняла рішення про закриття центрального міського ринку, підприємці прийшли у владні кабінети.

Як повідомляє 04849, люди обурювалися, що їх заздалегідь не попередили про те, що ринок буде закритий з 13 до 24 квітня.

Нас ніхто не попереджав. Ми закупили товар, а продати його за чотири дні не зможемо. Продукти зіпсуються, і ми зазнаємо збитків. Хто їх нам відшкодує?”?, – обурювалися підприємці.

Крім того, чимало жителів Білгород-Дністровського району вирощують овочі, які відтепер не зможуть продати. Переконують: від закриття ринку постраждають покупці, що не отримають на свої столи свіжі овочі, рибу і м’ясо.

У міськраді підприємців зустрів заступник міського голови Сергій Чорнокульский, якому відвідувачі відразу ж зробили зауваження, оскільки він був без маски.

Секретар міськради Віктор Грозов на вимогу підприємців не закривати ринок, відповів, що “ми не можемо організувати торгівлю на ринку з дотриманням дистанції між людьми, дотриманні покупцями масочного режиму“.

Ця відповідь підприємців не задовольнила, оскільки на їх думку, щоб управляти містом, треба не просто сидіти в кабінетах, а брати на себе відповідальність.

За словами секретаря міськради, у разі штрафів, їх має оплачувати КП “Асорті”. У той же час підприємці платять податки, оренду, дотримуються усіх заходів з недопущення поширення коронавірусу. До того ж, підриємці допускають, що після закриття ринку виникнуть стихійні місця торгівлі.

Через посилення вимог і перевірок до дотримання карантину, підприємці вимагали відмінити рішення комісії ТЕБ І НС про закриття центрального міського ринку.

Директор КП “Асорті” Вадим Кесарчук навів як аргумент постанову Кабміну від 30 березня про вимоги до дотримання карантинних заходів. Нагадував про необхідність заплатити оренду за торгові місця. Також пан Кечарчук відзначив, що ринок технічно не здатний виконувати приписи з карантину, а значить під час перевірки може бути закритий з накладенням штрафу, який має сплатити КП “Асорті”.

За його словами, підприємство потерпає від збитків, оскільки за березень недоотримало близько 200 тисяч грн за оренду торгових місць. Більше сотні підприємців, товарів, що торгують промисловою групою, звернулися до адміністрації ринку із заявами про складнощі з оплатою оренди. Підприємці пропонували на вході в ринок, в м’ясний і молочний корпус, поставити охоронця, який би не пропускав на територію покупців і продавців без засобів захисту. Люди готові навіть оплачувати їм заробітну плату.

Обговорення цього важливого питання відбувалось бурхливо і на емоціях. Директор КП “Асорті” погодився на запропоновані умови, тому в подальшому вирішили  зустрітися з підприємцями, які торгують в мясному і молочному корпусах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *