Транспорт без перепусток: в Одесі пасажири грубо порушують карантин. ВІДЕО

У трамваях, тролейбусах та маршрутках Одеси на час карантину запровадили систему перепусток. Їх видають лише людям, які забезпечують життєдіяльність міста. Усі вони іменні і діють лише за наявності службового посвідчення.

У тролейбуси та маршрутки можна зайти безперешкодно: перепустки ніхто не питає. Поряд у пасажирів наявність документів ніхто не перевіряв. Водій зазнається – звертає увагу лише на кількість пасажирів у салоні та наявність засобів захисту.

В тролейбусах – повно пенсіонерів. Про перепустки вони навіть не чули. Дехто запевняє: перепустка є, але десь загубилася. На весь салон документ виявився лише в одного чоловіка, який майже не користується транспортом.

Про те, що користуватися громадським транспортом під час карантину можна лише за перепустками – зазначено на всіх трамваях, маршрутках та тролейбусах. Але ніхто не контролює, тож містяни продовжують користуватися транспортом без дозволу.

Водії таблички почепили, проте запевняють – про те, що вони мають контролювати перепустки у пасажирів – ніхто їм не казав. А у департаменті транспорту міськради кажуть – рішення діє від 23-го березня. І додають: контроль покладено на поліцію.

Так, контроль є, але під час патрулювання, це патрульні звертають увагу на громадський транспорт патрулюючи та можуть зупинити перевірити пасажирів, наявність перепусток та наявність масок, в разі відсутності рекомендовано повернутися додому та дотримуватися режиму карантину”, – повідомила речниця управління патрульної поліції в Одеській області Алла Марченко.

В мерії обіцяють залучити до контролю за порядком ще й муніципальну варту.

ВІДЕО – 5 канал:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *