Кожен другий хворий на короновірус з Одещини заразився за кордоном, 50% пацієнтів – працездатного віку

За станом на п’ятницю з медичних установ Одеського регіону в МОЗ надійшли 274 екстрені повідомлення з підозрою на коронавірусну інфекцію. З них 16 дітей, 3 – медичні працівники.

Про це повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Найбільша кількість підозрілих випадків зареєстрована в Одесі і прилеглих до міста районах – Біляївському, Лиманському, Овідіопольському, в містах – Южному і Чорноморську.

Після діагностики 208 хворим діагноз був знятий.

Лабораторно підтверджений діагноз в Одеській області у 22 хворих, у тому числі – одна дитина. В роботі залишаються ще 53 випадки.

За результатами аналізів лабораторно підтверджених випадків, найбільше число хворих також припадає на місто Одесу – 13 випадків. У Біляївському і Подільському районах – по три випадки, в місті Южному – два випадки, Лиманський район – один.

Хворіють головним чином люди працездатного віку – 30-49 років – 9 випадків, 50-65 років – 9 випадків. На дітей і вікову групу 18-29 років припадає близько 5% – по одному випадку. 65 років і старші – 9%.

З 22-х хворих, госпіталізовані 18 чоловік, на амбулаторному лікуванні знаходяться четверо хворих.

У анамнезі у лабораторно підтверджених хворих є відвідування Європейських країн: Німеччина, Франція, Туреччина, Італія і Росія. Таким чином, майже 50% – привезені з-поза меж України.

На жаль, ускладнює епідситуацію реєстрація вже місцевих випадків зараження. Їх – 12, що показує на підключення контактно-побутовий шлях передачі.

Почали реєструвати сімейні спалахи передачі вірусу у місті Южний, Подільському і Біляївському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *