У Татарбунарський район відправили на обсервацію 17 осіб

3 квітня 17-тьох громадян України, які перетнули молдовсько-український кордон, доправили на обсервацію в Татарбунарському районі. Наступні 14 днів вони проведуть у повній ізоляції, під контролем медперсоналу. Рішення про їх розміщення на території області прийняла Одеська ОДА.

Всього до місця обсервації доправили 17 людей, серед них громадяни від 25 до 45 років, одна дитина 10 років. Як повідомили в Татарбунарській РДА, під час перетину кордону на КПП “Паланка“, у присутності представників Посольства України кожній особі виміряли температуру, жодного хворого не виявили. Проте, згідно з постановою Кабміну, усі громадяни, котрі перетинають українські кордони, підлягають  обов’язковому нагляду лікарів, через ризик зараження коронавірусом на території інших держав.

“За відмову може бути суворе покарання, – штраф або навіть кримінальна відповідальність. Звичайно, вони не мають особливого бажання провести наступні 2 тижня десь у полі, проте письмово погодились на обсервацію, – інакше їх не впустять на територію України. Такі правила”, – повідомив СИЛІ ГРОМАД голова Татарбунарської РДА Андрій Чечило.

Усі громадяни прибули до українського кордону з м. Кишинів, а вже звідти їх автобусом доправили до села Лиман, що в Татарбунарському районі. Наступні 14 днів люди житимуть на базі обсервації в окремій будівлі на території Будинку милосердя. Більшість – громадяни Одеської області, з Кілійського та Великомихайлівського районів.

Організацією і розміщенням прибулих займалась Татарбунарська РДА, долучивши місцеву владу.

На території Лиманської громади працює Будинок милосердя, одне з приміщень порожнє, але придатне до житла. Ніхто й не очікував, що сюди привезуть людей на обсервацію. Разом з головою Татарбунарської РДА організували умови необхідні для перебування, а саме – пральну машину, морозильну камеру, гідрофор, бойлер, одноразовий посуд. Особисто хочу подякувати керівнику нашого КП “Сількомунгосп” Пономаренко Сергію Валерійовичу та його підлеглим, що так терміново змогли все встановити”, – розповів Василь Резніченко, Лиманський сільський голова.

За станом здоров’я громадян ретельно слідкуватимуть 3 медпрацівники, вони також знаходяться в обсервації. Проживання та харчування буде безкоштовним, а за їх станом постійно спостерігатимуть медики. Наразі, кажуть, симптомів захворювання немає.

“Наша медична служба оснащена всім необхідним, є маски, окуляри, захисні костюми, дезинфікуючі засоби. Якщо знадобляться ізоляційні заходи, ми до цього готові. Наш медперсонал досить фаховий і проінструктований. Хочу попередити, що напруги ніякої нема, нових Санжар у нас не буде, просимо людей з розумінням підійти до цих питань”, – розповіла СИЛІ ГРОМАД Світлана Стогній, головна лікарка Татарбунарського Центру ПМСД.

За дотриманням обмежувальних заходів слідкуватимуть правоохоронці: поряд з місцем обсервації чергуватиме цілодобовий пост поліції. Підходити, спілкуватися на цей час заборонено, так само як і залишати місце перебування, – обмежувальні заходи досить суворі.

Попередньо відомо, що на татарбунарській базі обсервації люди перебуватимуть аж до великодніх свят, 20 квітня.

Як повідомлялося, 1 квітня 15 людей, які повернулися з Грузії, відправили на обсервацію до м. Южний.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *