Голова Іванівської ОТГ віддав свою зарплатню на допомогу літнім людям

Віктор ЛобачЧерез карантинні заходи в країні багато людей втратили роботу, ціни на продукти харчування зростають щодня, а пенсії ще не підвищили, зупинено автобусне сполучення. Таку думку висловив на своїй сторінці у Фейсбук голова Іванівської об’єднаної територіальної громади Віктор Лобач.

Він вважає, що жити стало важче багатьом категоріям населення, та найбільше це відчули пенсіонери. Як очільник  об’єднаної територіальної громади пан Лобач прийняв рішення – всю свою заробітну плату за березень місяць в сумі 11 тисяч 270 грн передати селищному пункту соціальної допомоги, аби трохи допомогти людям, які опинилися в складних життєвих умовах.

“В Україні є керівники, які так зробили раніше за мене, але в Іванівському районі, можливо, серед керівників районних державних органів та органів місцевого самоврядування буду першим. Тому хочу запропонувати «міні флешмоб», щоб інші долучилися та допомогли тим хто цього потребує. Думаю, що такий «піар» наші люди підтримають, тим самим й побачать не лише зарплати кожного керівника району , а й отримають реальну допомогу”, – повідомив Віктор Лобач на своїй сторінці у Фейсбук.

ЛобачА вже 4 квітня голова ОТГ поділився враженнями від відвідин Білчанського старостинського округу, зокрема місцевого поштового відділення. Незважаючи на коронавірус та пов’язаний з ним карантин, чотири поштових працівника повинні вчасно доставити пенсії майже 200 пенсіонерам та, за їх бажанням, продукти першої необхідності, а ще  – посилки, грошові перекази та газети.
Умови, в яких вони працюють, просто жахливі, розповів пан Віктор, – заробітна платня мізерна (близько 2-х тис. грн. за один місяць роботи). Якщо вони залишать роботу, то для 193-х пенсіонерів та їх членів родин – це буде велика проблема.

Щоб хоч трохи їм допомогти, на позачерговій сесії Іванівської селищної ради прийнято програму підтримки працівників поштових відділень громади, в якій передбачено придбання для них двох мопедів та чотирьох велосипедів. А що стосується Білки, то це відділення найближчим часом з аварійного приміщення буде переведено в інше з більш комфортними умовами як для самих працівників пошти, так і для відвідувачів”, – повідомив Віктор Лобач.

Такій новині зраділи місцеві поштарки. Адже працюють в нелюдських умовах: будівля пошти руйнується на очах.УкрпоштаУкрпошта

“Як листоноша, працюю в цьому відділені вже майже 10 років. Влітку в приміщенні дуже душно, а взимку нам важко порахувати газети та посортувати листи, бо пальці рук від холоду німіють. Дуже вдячна за те, що не обминули своєю увагою нас простих листонош. Ми звеликим нетерпінням чекаємо переїзду в нове приміщення, це для нас буде велике свято”, – поділилася Наталя Шлопак.

ФОТО – зі сторінки Віктора Лобача

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *