Громадян з ОРДЛО і Криму відправлять на обов’язкову обсервацію, навіть примусову

Обсервація становитиме 14 днів у спеціальних закладах, які мають підготувати на рівні місцевої влади.

Особи, які в’їжджатимуть в Україну з окупованих територій, будуть зобов’язані пройти обов’язкову 14-денну госпітальну обсервацію. Відповідну зміну до постанови №211 “Про запобігання поширенню на території України на гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2” затвердив Кабмін 3 квітня.

Постанова також стосується осіб, які прибули в Україну з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, Автономній Республіки Крим через контрольні пункти в’їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї.

Документ також регулює наступні випадки:

  • Обов’язковій обсервації підлягають особи, які контактували з хворими або мають підозру на захворювання коронавірусною інфекцією і відмовилися від медобстеження у лікаря.
  • Особи, які не дотримуються вимоги самоізоляції, а також ті, хто порушив умови самоізоляції двічі, будуть відправлятися в обов’язкову обсервацію.
  • Дітей молодше 12 років будуть госпіталізувати разом з батьками.
  • Серед людей, які в’їжджають на територію України з тимчасово окупованих територій і підлягають обов’язковій обсервації виняток становлять співробітники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста і дипломати.

Нагадаємо, що під сьогоднішнього засідання було прийнято також інші зміни до Постанови №211, які роблять карантинні обмеження більш жорсткими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *