У Чорноморську для людей з інвалідністю придбали спеціальні візки для купання

На пляжі Чорноморська з’явилися унікальні візки для плавання в морі і пересування по піску для людей з обмеженими можливостями.

Про це повідомляє офіційний сайт Чорноморської міської ради.

Як розповів Сергій Миза, керівник Чорноморського КП “ГУЖКГ”, люди з обмеженими фізичними можливостями скаржились, що влітку не можуть скупатись у морі, навіть за умови обладнаного спуску до води.

Аби створити комфортне середовище для тих, хто пересувається на візку, комунальники замовили проект вартістю близько 50 тисяч гривень для облаштування комфортніших умов. Проект враховує можливість користування пляжем для людей з порушенням опорно-рухового апарату. На його реалізацію з міського бюджету виділені 2,7 млн гривень.

До початку курортного сезону пляж обладнали пандусами і дерев’яними настилами до води, по яких зможе пересуватися візок.

Відзначаєтьсяо, керівництво КП “ГУЖКХ” передбачило дві штатні одиниці, які допомагатимуть відпочивальникам користуватися придбаними колясками.

Автор ідеї, житель Чорноморська Андрій Лозовий “підгледів” подібне облаштування в інших містах, тому запропонував своє бачення цього проекту. Він упевнений, що нові пристосування дозволять усім мешканцям з комфортом насолодитись літнім відпочинком на пляжі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *