$620 тисяч за голову: брат голови Офісу Президента назвав вартість посади керівника порту Чорноморськ

Про скандальну торгівлю посадами вищим керівництвом держави стало відомо з відеоматеріалів переговорів, які опублікував нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос. Зокрема, на записах брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак, – домовляється про вартість призначення кандидата на пост голови Чорноморського порту.

Про це у Facebook написала офіційна сторінка Євромайдану.

Активісти оприлюднили бесіду Єрмака і його знайомого, де вони обговорюють майбутню зустріч з кандидатом на пост глави АМПУ. Такий собі Паша обіцяє приїхати на переговори. Чоловіки домовляються взяти з нього 620 тис. доларів (ймовірно – Ред.) за призначення і 20 тис. доларів за організацію зустрічі. Сам Єрмак на відео стверджує, що його братові це цікаво і все проходитиме через його громадську організацію “Українське бюро національного розвитку”.

Саме там будуть готувати пакет документів на кандидатів, які подаватимуться на систему пошуку менеджерів Lift. Єрмак запевняє, що підкопатися до схеми зможуть тільки викривачі корупції, але його партнер говорить, що портовики – “перевірені люди”.

Крім того, можливим кандидатом на пост голови АМПУ, про що йде мова у відео нижче, називають Федора Єфименка.

Нагадаємо, що до САП надійшло звернення народного депутата Гео Лероса про скоювання корупційних злочинів при призначенні певних осіб на посаду голів ОГА і керівників держпідприємств. У зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництва Офісу президента до корупції. САП відкрило кримінальне провадження.

На відеозаписі, датованому 16 вересня 2019 р., чоловік проводить співбесіду з кандидатом на керівну посаду в “Укрзализниці”. Зустріч проходить в столичній кав’ярні. Також йдеться про продаж посади в.о. голови АМПУ.

Нагадаємо, на це місце призначили директора філії АМПУ “Дельта-лоцман” Олександра Голодницького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *