В Одеській області рейдерам не дали привласнити цінні землі Національної академії наук

Скасовано 48 незаконних наказів Головного управління Держгеокадастру в Одеській області про передачу у власність фізичних та юридичних осіб земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 96 гектарів та 63 накази про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо передачі у власність громадян ще 126 гектарів цієї землі.

Про це посиланням на прес-службу Офісу Генерального прокурора, повідомляє СИЛА ГРОМАД.

Касаційний господарський суд, у складі Верховного Суду, підтвердив законність рішень судів першої та апеляційної інстанцій.

Зазначені земельні ділянки є особливо цінними землями Національної академії наук України та належать на праві постійного користування державному підприємству «Дослідне господарство ім. О.В. Суворова Інституту сільського господарства Причорномор’я Національної академії аграрних наук».

Тому ці землі можуть вилучатися у користувача тільки за згодою Президії НААУ та президій галузевих академій наук відповідно до вимог Земельного кодексу України.

Водночас ГУ Держгеокадастру усупереч законодавству розпорядилося цими землями без отримання відповідних згод, і прокуратура оскаржила ці рішення, повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *