Одеські винороби видають своє вино за “грузинське” – АМКУ

Антимонопольний комітет наказав українським виробникам припинити оману споживачів, розливаючи своє вино у пляшки з використанням грузинської символіки.

Як повідомляє прес-служба Комітету, він вимагає припинити введення в оману споживачів шляхом поширення недостовірної інформації щодо походження та властивостей товарів та послуг. Йдеться про українських виноробів, які почали позначати свою продукцію в спосіб, який вказує на походження вина нібито з Грузії.

На цьому спіймали АТ «Коблево» з Миколаївщини, СП «Аквавінтекс» та ПРаТ «Одесавинпром» з Одещини. Ці компанії оформлюють пляшки етикетками із елементами грузинського прапора, написами літерами грузинського алфавіту, зображенням карти Республіки Грузія, чоловіка у грузинському національному костюмі тощо. Грузинська символіка на етикетці є домінуючою, а інформація про те, що це українське вино, вказана маленькими літерами.

АМКУ дав виробникам 10 днів на те, щоб усунути порушення.

Як раніше повідомляла СИЛА ГРОМАД, виробники матеріалу з південних районів Одещини восени 2019 року протестували проти нерентабельної ціни на виноматеріал, і висипали привезений виноград просто посеред дороги.

 

One thought on “Одеські винороби видають своє вино за “грузинське” – АМКУ

  1. Если указывают, что вино произведено в Украине, то какие претензии, а оформление, так решил художественный совет в целях рекламы. Просто нужно было добавить А НАШЕ ЛУЧШЕ и тогда никто не мог выставлять претензии.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *