У Білгород-Дністровському лікарям «вторинки» заборгували 9.5 млн грн

Кабінет Міністрів України вже ухвалив відповідне рішення щодо розподілу державних коштів та погашення заборгованості перед медиками. Акерманські лікарі очікують на розподіл цих коштів.

Про це під час прес-конференції розповіла керівниця управління охорони здоров’я міськради Тетяна Сибірцева.

«На «вторинці» заборгованість складає біля 9,5 млн гривень. Зараз, по рішенню Кабінету Міністрів України, кошти виділені на погашення боргів із заробітної плати медикам «вторинки» та «третинки». Ми чекаємо, коли ця сума буде розподілена від міністерства на області, а області на території. Всі документи передані в обласний департамент охорони здоров’я – розрахунки, обгрунтування, структуризація заборгованості, спроби її зменшити, вони проводились на території з урахуванням наявних можливостей. Але тим не менш ця «дірка» дуже велика», – розповіла пані Тетяна.

На сьогодні заборгованість зарплат перед місцевими медиками «вторинки» вирішена за жовтень та виплачена частина авансу за листопад. В той же час, як зазначила Тетяна Сибірцева, на відміну від своїх колег, лікарі первинної ланки не мають проблем із заробітними платами. Їм гроші виплачують стабільно та вчасно.

Нагадаємо, 27 листопада Кабінет Міністрів України спрямував 326 млн грн на дофінансування медичної субвенції, перш за все на виплату заборгованості заробітної плати лікарям.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *