На волі, але в браслеті: одеський суд випустив власника готелю “Токіо Стар”

Апеляційний суд міста Одеса змінив запобіжний захід власнику згорілого готелю Токіо Стар Вадиму Чорному з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Підозрюваний буде зобов’язаний на час домашнього арешту носити браслет з системою стеження.

«Надивіться на нього, – звернулася до суддів потерпіла Надія Лебедєва, яка втратила в пожежі дочку і внучку. – Ви його більше не побачите».

Проте суд призначив Чорному здати закордонний паспорт України, а також американський паспорт і всі документи, з якими він може покинути країну. Чорний вважає, що його повинні були відпустити назовсім, тоді як йому призначили цілодобове утримання будинку замість цілодобового утримання у в’язниці.

Наступне засідання суду заплановане на 4 грудня. На ньому розглядатиметься питання про зняття арешту з майна.

Нагадаємо, що в ніч на 17 серпня в економ-готелі, обладнаної в будівлі колишнього трамвайного депо на вулиці Водопровідній, загинули від вогню 9 осіб, в тому числі дитина. Серед померлих – жителі Одеської області, Києва, Дніпропетровська і одна громадянка Австралії. Крім того, постраждали 10 осіб, включаючи громадян Литви та Сьєрра-Леоне.

Всього в готелі знаходилися 200 чоловік, серед яких 30 іноземців. Як пізніше виявилося, згорілий готель фігурув у відповідній документації як «складські приміщення» (сама пожежа почалася в пральні, де загорівся дріт від пральної машини). Підозру було оголошено кільком особам, зокрема – власнику, співвласнику, старшому адміністратору і головному інжинеру готелю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *