Через затонулий танкер “Делфі” море Одеси забруднене у 157 разів

Державна служба з надзвичайних ситуацій евакуювала екіпаж танкера “Делфі”, який зазнав аварії в Одеській затоці.

Про це йдеться в повідомленні управління ДСНС в Одеській області. На облавку перебували 3 члени екіпажу. Водолази служби евакуювали їх.

21 листопада о 21:30 черговий “Морської пошуково-рятувальної служби” повідомив в службу порятунку 101, що некерований танкер “Делфі” дрейфує в бік акваторії Одеського морського порту, в супроводі буксира і катерів Морської пошуково-рятувальної служби. Судно дрейфувало, доки не сіло кормою на мілину. Також виявилося, що є загроза екологічному лиху.

Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності. Координуємо дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато – вздовж берега розтягнули сорбуючі бони“, – повідомив виконувач обов’язків глави Держекоінспекції Єгор Фірсов у Facebook.

Фірсов заявив, що представники Державної екологічної інспекції відповідно до закону і процедур розрахують збиток, нанесений навколишньому середовищу, з подальшим зверненням з претензією про відшкодування завданих збитків.

Також з’явилися дані про судно. Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина 59 метрів, ширина — 10 метрів, вантажопідйомність 1565 тонн. Власник судна Фактор груп лімітед зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли.

Танкер Delfi подав сигнал SOS 20 листопада неподалік від порту Південний. 22 листопада танкер сів на мілину на відстані 300 м від одеського пляжу Дельфін.

Капітан корабля відмовлявся проводити евакуацію екіпажу без дозволу судновласника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *