Більшість громад готові об’єднатись в Сергіївську ОТГ: зволікає тільки Приморське

Три з п’яти сільських рад готові до об’єднання в Сергіївську ОТГ. Відповідні рішення були прийняті на громадських слуханнях в смт. Сергіївка, с. Миколаївка та с. Базар’янка. Також попередня згода на об’єднання є від Адамівської сільської ради – днями тут пройдуть громадські слухання.

Про це розповів селищний голова Сергіївки Ігор Вовченко під час позачергової сесії.

«Вчора (18 листопада, – Ред.) відбулись слухання в с. Базар’янка, де ми були присутні. Пройшли слухання в Миколаївці. Базар’янка приняла рішення про об’єднання з Сергіївською територіальною громадою. Миколаївка теж саме, Приморське думає. Адамівка, після сьогоднішнього рішення сесії, вони повинні побачити це рішення та прийняти своє рішення», – повідомив Ігор Вовченко.

Проте Приморська сільська рада поки що зволікає із рішенням щодо даного питання. За словами селищного голови Сергіївки, більшість мешканців Приморської сільради підтримують об’єднання з Сергіївкою. Проти такого об’єднання виступають депутати та голова сільради Приморського, які відмовляються провести громадські слухання з даного питання.

«Громада «за», населення «за», але депутати разом з головою Приморського не хочуть об’єднання. Вони пропонували дуже багато рішень і Миколаївці, і Базар’янці, і Тузлам, щоб Приморське стало центром. Вони вже там згодні, запропонували і Миколаївку центром громади. Ну не хочуть вони з Сергіївкою об’єднуватись. Ну вже на крайній випадок вони кажуть – краще в Шабо. Є в них якесь своє бачення там, але, я вам так кажу, населення за об’єднання з Сергіївкою», – розповів Ігор Вовченко.

Варто зазначити, що позиція Приморської сільської ради є ключовою у питанні створення Сергіївської ОТГ. Ця сільська рада розташована в центрі майбутньої об’єднаної громади і без неї процес формування нової ОТГ початись не може. Сергіївка має спільні межі лише з Адамівською сільською радою. Тому в Сергіївці запропонували провести круглий стіл за участю голови та депутатів Приморської сільської ради, щоб почути всі думки щодо створення Сергіївської ОТГ.

Нагадаємо, 19 листопада селищна рада Сергіївки на позачерговій сесії ухвалила рішення про надання згоди на об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи.

За проектом Сергіївська ОТГ повинна об’єднати п’ять громад – смт. Сергіївка, Адамівська, Приморська, Миколаївська та Базар’янська сільські ради.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *