Винні традиції Бессарабії: на фестивалі у Болграді визначили кращих виноробів та кулінарів

Минулими вихідними в рамках святкування 79-ї річниці з дня утворення Болградського району на центральній площі міста Болград відбувся традиційний IX Міжнародний винний фестиваль «Bolgrad Wine Fest».

Як повідомили у відділі комунікацій Болградської РДА, напередодні фестивалю дегустаційна комісія оцінила 171 зразок вин, які представили на конкурс 38 виноробів з Болградського, Кілійського, Ізмаїльського, Овідіопольського районів Одеської області і республіки Молдови. Усі вина, які набрали 9 і більше балів з 10 можливих, відзначили дипломами.

Крім того, під час фестивалю визначили кращих виробників традиційних бессарабських закусок серед 30 майстрів національної кухні: каварма, бринзи та милини. Демонстрували свою майстерність і народні майстри з різних куточків Одеської області і України – чудовими виробами з кераміки і овчини, з багатою вишивкою і мальовничими картинами.

За рішенням оргкомітету дегустаційна комісія окремо оцінювала твори виноробів-аматорів та підприємців. Спеціальними пам’ятними подарунками – дубовими діжками – були відзначені винороби, які отримали більше двох дипломів.

Переможцями стали:

Винний льох «Вінарія» (Ізмаїл) – п’ять дипломів;

Іван Койчев (с. Криничне) – три дипломи;

Василь Живора (м.Ізмаїл) – три дипломи;

Василь Гулько (м Болград) – два дипломи;

Іван Кирчево (с. Каракурт) – два дипломи;

ТОВ «Кара Гані» (м. Вулканешти) – два дипломи;

Юрій Греков (м. Болград) – два дипломи;

Валерій Желясков (с. Криничне) – один диплом;

Наталя Шестова (м.Ізмаїл) – один диплом;

Едуард Манзула (с. Лиманка, Овідіопольський район) – один диплом.

Приз глядацьких симпатій, як і в минулому році, дістався представниці Ізмаїлу Наталії Шестовій.

Переможцями в номінаціях «національні закуски», яких нагородили чавунами, стали: Димитров Іван (с. Городнє) – за кращу милину;

Пінті Павло (с. Городнє) – за кращу бринзу;

Арутюнян Артур (м. Болград) – за кращу каварму.

Кожному переможцю вручили призи та дипломи фестивалю.

каварма

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *