Село Салгани відсвяткувало день села. ВІДЕО

На початку листопада село Салгани традиційно відзначає День села. Він співпадає з великим християнським святом – Днем ікони Казанської Божої матері.

Цього дня тут від ранку було гамірно й святково: яскраві виступи, костюми, підняття прапора, гімн України, ярмарка, посвячення в козачата, рибацька юшка, – усе це місцева влада презентувала своїм жителям до свята.

древаль

Потужний розвиток село отримало завдяки праці тутешніх жителів, розповідає Василь Древаль. До цього він 28 років очолював село Салгани, а зараз обраний головою Шабівської ОТГ.

Василь Древаль, голова Шабівської об’єднаної територіальної громади:

Ми захотіли зробити собі сільську раду, звичайно непросто це було, через район, через область, нам Кабмін Верховної Ради затверджував. І з 1990 року затвердили тут сільську раду, ми відносились до Бритівської сільської ради, а тепер Бритівська сільська рада прийшла до нас.  Така замля кругла! Зараз в Шабівській громаді ми об’єдналися з Бритівською, Шабівською, Софіївською, ми об’єднали 4 колишні сільські ради, зараз у нас 16 тисяч населення”.

Салгани

Салгани

Салганівська сільська рада – одна з тих, які увійшли до Шабівської об’єднаної територіальної громади. А ще кілька років тому тут не було школи, садка і навіть приміщення сільської ради. Нову будівлю збудували кілька років тому, після утворення громади в ній діє Центр дозвілля молоді, де працюють гуртки та спортивні секції для молоді.

Які зміни в селі відбулися протягом останніх років, як живуть та відпочивають салганівці, і головне – що означає назва цього старовинного села, дізнайтеся з відео СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *