Влада Южного просить Уряд скасувати постанову, яка загрожує теплопостачанню міста

31 жовтня виконавчий комітет Южненської міської ради звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, в якому просить скасувати постанову Уряду № 560, якою пропонується встановити граничні тарифи на послугу з постачання теплової енергії для населення 1400 грн (з ПДВ) за 1 Гкал.

Про це повідомляють в Одеському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Для міста Южного, йдеться у зверненні, додаткові витрати на забезпечення теплопостачання не передбачені, і можуть сягнути 21 мільйона гривень.

При тому, що середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня 2019 року складав 1807 грн за 1 Гкал, запровадження меншого тарифу у відповідності до постанови №560 призведе до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року. Для міста Южного ці втрати можуть скласти 21 000 000,00 грн.  Органи місцевого самоврядування будуть змушені зупинити фінансування зарплат педагогам та лікарям, скоротити працівників комунальних підприємств, обмежити соціальні програми, будівництво шкіл та дитячих садочків, ремонт та будівництво вулиць”, – йдеться в тексті звернення.

Южненська міська радаЗі свого боку, Асоціація міст України наполегливо просить Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука ініціювати скасування постанови Уряду від 26.06.2019 №560 як такої, що несе загрозу припинення діяльності підприємств комунальної теплоенергетики і, відповідно, надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води громадянам.

 

 

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *