Візирська громада планує відкрити профтехучилище

На базі Першотравневого НВК, – опорної школи Визирської громади, – може з’явитися професійно-технічне училище.

Минулого року розпочалися перші обговорення з керівництвом Першотравневого НВК. Тоді це здавалося майже неможливим. А сьогодні  вже є конкретні плани.

Введення профільного навчання, введення навчальних планів  це стосується вчителів, батьків і дітей. Мають пройти обговорення  десь у травні  фактично будуть почуті всі. Можливо, хтось запропонує вагомий підхід, який буде враховано у подальшій роботі. А далі  від профільної освіти включиться професійно-технічна освіта. Вона передбачає те, щоб наші діти після 9-го класу не виїжджали на навчання, а залишалися”,  Валентина Харламбова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Визирської сільради.
Кошти, згідно з законодавством, прямують за кожною дитиною: таким чином, Визирська громада отримає додаткове фінансування, бо ж освіту можна буде отримати на місці.

Для створення на базі Першотравневої школи професійно-технічного училища, необхідно провести модернізацію приміщень, відкрити майстерні й  найголовніше: вивчити ринок праці, аби розуміти, які спеціалісти сьогодні потрібні. Тим паче, що Визирська ОТГ розташована поруч із порто-промисловою зоною, тобто  бізнесом. Саме підприємствам завжди необхідні молоді та підготовані фахівці.

“Якщо бізнес цікавитиметься спеціалістами, то такі спеціалісти будуть. І я вважаю, що ми правильно робимо, що на нашому підприємстві хочемо співпрацювати та зацікавлювати викладачів створювати такі умови. Професіям токаря, фрезерувальника, слюсаря зараз мало приділяється уваги”, переконаний Олег Кутателадзе, депутат Одеської обласної ради.

Перші обговорення з педагогами, батьками та учнями стосовно створення профтехучилища на базі Першотравневого НВК відбудуться вже навесні 2020 року. До того часу відділ освіти має промоніторити ринок праці, вивчити, як працюють подібні заклади у сусідів, наприклад, у місті Южне та дізнатися у самих школярів, які б професії вони хотіли здобувати.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *