Вмерла після пологів: татарбунарці обурені смертю 25-річної породіллі

Трагедія сталася в Татарбунарському районі. 25-річна Анастасія Дука померла на шостий день після пологів. Породіллю з ускладненнями забрали до Одеської обласної лікарні, але позаяк вона вже була в комі, врятувати не змогли. Родичі звинувачують у смерті дівчини лікарів пологового відділення Татарбунарської ЦРЛ.

Односельці Насті з села Трапівки розповідають: 5 років тому вона народила сина і цього разу своєчасно стала на облік до районної лікарні, де й планувала народжувати.

Під час вагітності аналізи жінки показували підвищений вміст білку, а також спостерігалася сильна набряклість. Між тим, медиків це особливо не збентежило і вони не відправили пацієнтку на обстеження до обласної лікарні. Вони ж і прийняли рішення, що народжувати жінка буде природним шляхом.

До пологового відділення жінка прибула, коли почалися перейми. Пологи пройшли без ускладнень, на світ з’явився здоровий хлопчик. А вже за півгодини у Насті почався сильний головний біль та біль у животі, піднявся тиск. Через важкий стан молоду маму перевели до реанімаційного відділення.

Викликали швидку з області лікарі вирішили лише о 22-й годині, коли у Насті вже відмовили нирки, почалися судоми і вона впала у стан коми, – хоча народила жінка ще зранку – о 7:30 і майже одразу їй стало зле. Родичі породіллі кажуть, що одеські медики відмовлялися забирати жінку через її надважкий стан. Настю усе ж доставили до обласної лікарні, де й поставили діагноз Hellp-синдром, який розвивається на третьому триместрі вагітності. За словами обласних лікарів, з таким діагнозом жінку повинні були направити до обласної лікарні для ретельного обстеження та призначення ліків. Також медики стверджують, що з таким діагнозом жінка не має народжувати природним шляхом, необхідно було робити кесаревий розтин.

Рідні Насті впевнені, що вона загинула через недбалість лікарів, і збираються слідкувати за перебігом розслідування. А в соцмережах розгорнулася велика дискусія, численних коментарях люди обурюються смертю жінки, і вбачають в ній провину медперсоналу Татарбунарської ЦРЛ.

Поховали Настю Дука 25 вересня в селі Трапівка, де мешкає її родина. Без мами залишилось двоє хлопчиків, старшому сину загиблої 5 років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *