В “Слузі народу” вважають, що Одеський регіон – проблемний і тут можливі дочасні місцеві вибори

У президентській партії «Слуга народу», заявили про те, що в окремих регіонах і містах можливі дострокові місцеві вибори. Серед них – “проблемні” міста Одеса, Харків, Луцьк та Київ.

Про це зазначив народний депутат від «Слуги народу», заступник голови Комитету ВР з питань організації державної влади і місцевого самоврядування Андрій Качура.

“Я не виключаю такий варіант, тому що якщо процес децентралізації завершиться, всі громади будуть сформовані, тоді зрозуміло, що логічно перезавантаження. Але є багато регіонів, і я про це говорив і керівництву нашої партії, і Офісу президента, які слід перезавантажити зараз”, — сказав Качура.

Зазначимо, про можливість швидшого проведення місцевих виборів у президентській партії говорять, однак конкретики мало. Зокрема, очільник Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що місцеві вибори в Україні будуть проведені у короткі терміни.  За його словами, вони мають продемонструвати владі на місцях, як до неї реально ставляться люди.

Відзначимо, що місцеві вибори згідно з Конституцією України, відбуваються раз на п’ять років. Відповідно чергові вибори заплановані на жовтень 2020 року. Однак не все так просто.

Зокрема, віцеспікер Руслан Стефанчук заявив, що в команді Володимира Зеленського розглядають питання про дострокові вибори до органів місцевого самоврядування, аби “повністю змінити систему влади”. Водночас, лідер партії “Слуга народу”  Дмитро Разумков думає, що місцеві вибори відбудуться у 2020 році. Але все залежатиме від місцевих органів влади.

Попри це, чимало експертів прогнозують, що нова влада захоче провести місцеві вибори достроково – ще до кінця 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *