“Рівність” по-одеськи: пандус для візочників зайняв півдвору

Жахливий пандус встановили в рамках муніципальної програми “Рівність” у будинку по вулиці Отамана Чепиги. Аби спуститися з квартири, людині з інвалідністю доведеться чотири рази завернути візок. Крім того, пандус надто громіздкий.

Між тимс, своїм досягненням похвалилися міські урядники на сторінці Суворовської райадміністрації м. Одеси у  Facebook. Пояснюють: спорудження призначене для одного з мешканців будинку, – дитини з ДЦП, яка пересувається на інвалідному візку.

Технічні можливості будинку не дозволяли зробити пандус звичайної будови. Таким чином, вийшла складна конструкція, схожа на гоночний трек. Хлопчик в захваті, він безперешкодно виїжджає на подвір’я, з мамою в магазин за покупками. Діти з сусідніх будинків облюбували пандус, і приходять кататися на роликах і самокатах. Так у нашого героя з’явилося багато друзів, яких в його житті не було. Пандус став інклюзивним простором з прийняттям всіх на рівних“, – пишуть чиновники.

Тим часом, одесити потролили жахливу конструкцію та запропонували поставити вертикальний підйомник для людей з інвалідністю.

Урбаністика, яку ми заслужили… Городити город довелося через те, що вхідні двері розташовані на метр вище землі?!”, – дивуються дописувачі в мережі.

урбаністика

 

візок

Як виявилось з тендеру на сайті Prozorro, на це “круте” інженерне рішення з міського бюджету витратили… аж 142 тисячі гривень. Тоді як вертикальні підйомники для людей з інвалідністю комфортніші, дешевші і не займають так багато місця, – зазначають одесити. Переконані: можна було зробити краще і зручніше.

Авторка – Оксана Піднебесна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *