Село Корсунці запрошує на фестиваль “Чумацький шлях”

14 вересня в с. Корсунці на Одещині відкриється етно-фестиваль «Чумацький шлях».

Організатором виступає Красносільська об”єднана територіальна громада, яка виграла кошти на проведення фестивалю в рамках конкурсу “Малі міста – великі враження” від Міністерства культури України. Творчий задум має на меті посилити увагу до походження території навколо Куяльницького лиману, його історичної, екологічної та культурної цінності.

Частина перша: “Сіль”. В цей день мешканці міста і області зустрічаються щоб поєднатися і відчути причетність до своєї історії. Ми будемо видобувати сіль власноруч, ходити по воді, підніматися у небо, змагатися та перемагати”, – йдеться в анонсі фестивалю.

В рамках етно-фесту заплановані виступи зіркових гостей: Христини Соловій, одеського гурту «Деньги Вперед», Бандура і бітбокс/ Георгій Матвіїв та Віктор Чернєв, «The best of sympho rock» від камерного оркесту Одеської обласної філармонії (диригент Володимир Дикий).

На гостей чекають різноманітні забави: екскурсії, дитячі розваги, фудкорт, фото зони, катання на конях, майстер-класи з ковальства, гончарства, плетіння з природних матеріалів, виготовлення картин з солі та воску, бойові мистецтва (рукопашний, шабельний, силовий), легендарний проєкт “Павутиння”, інсталяція кристалів “Сіль води”, фотопроєкт “Складні з’єднання”, мандрівка на повітряній кулі, виступ ансамблю барабанщиків, проведення спортивних змагань “Salt Water Race”, відтворення історичного соляного промислу у виконанні акторів Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. Василька та багато чого іншого.

Місце зустрічі організатори призначають на Куяльницькому лимані, «Солоний берег», село Корсунці.

Початок о 12 годині. Офіційна частина розпочнеться о 16:30.

Фестиваль “Чумацький шлях” здійснюється на умовах співфінансування: левова частка коштів – від Міністерства культури України, близько 20% – місцевий бюджет громади.

Чумацький шлях

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *