“Дайте дітям стадіон”: мер Ананьєва просить розблокувати кошти на розвиток міста. ВІДЕО

Міський голова міста Ананьїв з Одещини долучився до Всеукраїнського флешмобу «Поверніть гроші громад» та виклав в соцмережі відеозвернення до президента України Володимира Зеленського.

Очільник Ананьєва, Павло Маковецький, публічно виступив на міському стадіоні, на фоні дітей та підлітків, що хзаймаються фізичними вправами. Справа в ому, що в Ананьєві потужно розвивається декілька напрямків спорту – самбо, футбол армреслінг та інші. Саме у розвиток стадіону міська влада планувала вкласти кошти.

Мова йде про 6,57 млн гривень субвенції на соціально-економічний розвиток, які Уряд розподілив містам і громадам у 2019 році. Але так і не виплатив, через вказівку з Офісу Президента, призупинити виплату субвенцій.

Я дуже прошу Вас допомогти нашим прекрасним дітя. Вони чемпіони, наше місто – чудова перлина Одеської області. Допоможіть, розблокуйте кошти, які підуть на розвиток міста і Ананьївського району”, – підкреслив Павло Маковецький.

https://www.facebook.com/sedov.v/videos/2636938179689522/

Акцію ініціювала Асоціація міст України. Виконавчий директор Одеського регіонального відділення В”ячеслав Демченко пояснює: зробили так, бо Міністерство фінансів заблокувало гроші з державного бюджету, які Уряд ще 10 липня розподілив на розвиток малим містам і громадам України. Мова йде про субвенції на соціально-економічний розвиток  та фінансування програм з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Досі громади грошей не отримали.

«Це життєзабезпечуючі ресурси, які дають можливість вирішити ті проблеми, які задовго сплановані – це реалізація програм, реалізація ремонтів і так далі, це вся інфраструктура. Але питання постало в тому, що кошти заблоковані в плані їх ненадходження. Мінфін блокує надходження коштів на рахунки відповідних територіальних громад. Наші одеські міста і громади провели всі процедури, дехто і тендерні закупівлі. А коштів до сьогодні немає».

Наразі Мінфін затримує 10 мільярдів виплат містам України:  понад 7,5 мільярдів з фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярди субвенцій  на соціально-економічний розвиток.

Кошти мали отримати 14 міст і райцентрів Одещини, – разом понад 105 млн. гривень.

Серед них: Арциз 11, 89 млн. грн., Ананьїв – 6,57 млн. грн., Болград 12,01 млн. грн., Доброслав – 6,26 млн. грн.,Іванівка – 1,97 млн. грн., Кодима – 6,88 млн. грн., Любашівка – 9 ,01 млн. грн., Миколаївка,- 2,64 млн. грн., Рені – 14,91 млн. грн., Роздільна – 14,28 млн. грн., Сарата – 3,43 млн грн., Тарутино – 4,72 млн. грн., Татарбунари – 8,8 млн грн..

Авторка – Оксана Піднебесна

Відео – Володимир Седов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *