У Білгород-Дністровську виділили 3 млн гривень на каналізацію

Міська влада готується розпочати реконструкцію каналізаційно-насосної станції №2, котра розташована біля Дністровського лиману. Наразі обладнання КНС №2 майже повністю зношене.

Реконструкцію планують проводити в декілька етапів через відсутність необхідної кількості коштів. У міста є лише частина від потрібної суми. Про це під час прес-конференції розповів головний інженер КП «Білгород-Дністровськводоканал» Ярослав Махрін.

«Саме глобальне питання, яке є в нас по підприємству – реконструкція КНС №2, на яку нам потрібно більше 10 млн гривень. Але в місті знайшлося поки що 3 млн гривень. Будемо починати з малого, будемо намагатись відновлювати, тому що ситуація критична. Зношеність, за експертними висновками, 90 відсотків. Ми вже пройшли всю експертизу, документи всі є. Наразі документи знаходяться в Києві, готуються останні рішення і підрядник готовий приступати до роботи. Але поки що в нас велике недофінансування проекту», – розповів головний інженер комунального підприємства.

Проект реконструкції поділений на декілька черг. Спочатку в місті планують відновити прийомне та машинне відділення КНС №2, встановити насоси, щоб ліквідувати аварійність та запобігти витоку стоків в Дністровський лиман. За прогнозами проект може бути закінчений в 2020 році, але за умови дофінансування.

Нагадаємо, загалом тендерна вартість проекту з реконструкції КНС №2 в м. Білгород-Дністровський склала 6,6 млн гривень. Після аукціону вартість була знижена до 4 млн 999 тис. гривень. Сьогодні підрядник, ПП «Євротрансстрой», погодився розпочати роботи з наявним у міста фінансуванням.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *