Фестиваль “Медові роси” відбудеться в Любашівському районі

У суботу, 17 серпня, в селі Ясенове в ЕтноЕкоАгросадибі “Медові роси ” відбудеться медовий фестиваль та презентація садиби.

Ще минулого року в мальовничому селі Ясенове Перше гостинно відчинила двері ЕтноЕкоАгросадиба “Медові роси”. Туристи і гості, які відвідують садибу, можуть пройти сеанс бджілоужалення та сон на вуликах; скуштувати бджолопродукцію (медово-пилкову пасту, мед, соти, забрус, медовуху, хреновуху), взяти участь у майстер-класах з виготовлення воскових свічок, ляльок-мотанок, бджолоужаленні та навіть приготування медової пахлави.

Також організатори фестивалю пропонують побачити, як виготовляють та розмальовують домашню випічку (різдвяні коники та ляльки), качають мед (сезонно), процес доїння корови. Крім того, всім охочим ще запропонують сходити на риболовлю, покататись на конях і просто змістовно та цікаво провести час. Зробити фотосесію в національному вбранні в мальовничій садибі, оформленій в українському стилі.

Программа фестивалю обіцяє бути насиченою: на початку заходу пройде парад національних костюмів, на території планують розмістити намети сільських округів Зеленогірської ОТГ та сільських рад с. Бобрик, с. Кричунове, запросили майстрів народно-прикладного мистецтва, бджолярів.

Виступатимуть учасники художньої самодіяльності. Заплановані конкурси: наваристої юшки «Найсмачніша уха», найсмачніших вареників «Колоритні варенички», оригінального вареника «Диво вареник» , композицій з овочів та фруктів «Дари літа» (дегустація і народне голосування).

Медові роси
Для дітей пройде квест «Чарівні бджілки»,  гостей фестивалю частуватимуть козацькими та чумацькими стравами. Також запланована виставка майстрів народно-ужиткового мистецтва, та продаж продукції бджільництва.

Місце проведення фестивалю – село Ясеново Перше, вулиця Кодимська, 9.

Організатори запрошують відвідати фестиваль гостей, засоби масової інформації та туроператорів.

Вже зараз на місці розгорнуті широкі приготування. Любашівська райдержадміністрація планує залучити якомога більше відвідувачів та туристів.

Медові роси
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *