Трояндовий рай Авангардівської ОТГ. ФОТО

Житловий масив «7-е Небо», що на 7 км Овідіопольської дороги, вражає своєю унікальністю. На пустирі, в полі, менш ніж за 10 років виник квітучий оазис. Чимала заслуга в цьому і Володимира Сафонова, керуючого з озеленення.

Близько 5 років він пропрацював в аграрному напрямку, 15 років займався ландшафтним дизайном, і ось вже 7 років працює на 7-му небі, створюючи з рослин та квітів зелені композиції. За цей час Володимир зумів зібрати хорошу команду помічників з 12 осіб, які щодня створюють красу і затишок.

Варто зауважити, що займана площа озеленення досить велика і вона поступово збільшується. На сьогодні налічується близько 20 тисяч кущів троянд, більше 1 тисячі посаджених дерев. Пан Володимир розповів, що не всі зелені насадження закуповувалися в розпліднику. Були випадки, коли йому пропонували викопати рослини на території під забудову і посадити на 7-му небі, причому викопувати дерева потрібно вручну, щоб не пошкодити кореневу систему. Таких випадків чимало, один з останніх – красуня ялина, 8 метрів заввишки, яку висадили на території поряд з новими будинками. А ідея затягнути виноградом дитячі майданчики, це також його заслуга – все висаджено з лози.
Найголовніше, кажуть місцеві, вражає з якою любов’ю і турботою Володимир ставиться до зелених насаджень. Проходячи повз, він помічає дерева, які потрібно обприскати, троянди, які потрібно підрізати. Його команда поливає всю площу зелених насаджень, раз на тиждень обприскують рослини, підрізують троянди та здійснюють покіс трави.

У літній період доводиться працювати без вихідних. Все це говорить про те, що Володимир любить свою справу професійно. І у відповідь троянди дарують свій колір та красу 3-4 рази за сезон, а дерева ростуть і створюють тінь та затишок жителям масиву.

Нагадаємо, в Авангардівській ОТГ, куди входить житловий масив “7 небо”, нещодавно завершився конкурс на краще оформлення будинків та прибудинкової території. Переможці вже визначені, нагородження відбудеться 12 липня, під час святкування Дня селища Авангард і Дня села Прилиманське.

7 небо7 небо7 небо

ФОТО зі сторінки Авангардівської ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *