До Затишанської ОТГ приєднається Малігонівська сільська рада

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомили в Затишанській селищній раді. Малігонівська сільська рада відноситься до Ширяївського району Одеської області, але жителі сіл, які входять до неї, прийняли добровільне рішення про приєднання до ОТГ.

3 липня голова ОТГ Геннадій Топольницький разом працівниками селищної ради відвідали сусідів. Під час візиту ознайомились з інфраструктурою громади та станом справ в цілому. До складу Малігонівської сільської ради входить чотири населених пункти: села Малігонове, Володимирівка, Копійкове та Маленьке. Площа 69,533 кв.м, разом мешкає 720 чоловік. На території громади є два навчальних заклади : ЗОШ І ступеню в с. Копійкове та ЗОШ І-ІІ ступенів в с. Малігонове, сільська бібліотека села Малігонове, два сільських будинки культури та два ФАПи. Крім того, функціонує пункт прийому молока від населення та комунальне підприємство.

Як розповів голова Затишанської ОТГ Геннадій Топольницький, села Володимирівка та Копійкове майже поряд з Затишшям, а от до Малігоново аж 9 кілометрів.

Наші сусіди провели сходки, прийняли рішення, затвердили його на сесії, я побував у них, далі маємо завершити роботу з нашими документами про приєднання, і відправимо на затвердження їх спочатку в Одеську ОДА, а потім у Кабмін. Ми з вказаних сіл вже й раніше возили дітей на навчання своїм шкільним автобусом, тому це об’єднання буде оптимальне і звичайно, зручне людям”, – розповів пан Топольницький.

З Затишанською ОТГ також межує село Перехрестове, але вони ще “мріють” про окрему громаду. Суттєві надходження місцевий бюджет отримує за оренду землі, зокрема і від Одеської залізниці, колія якої проходить через її територію.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *