У Затоці помітили небезпечних скатів-хвостоколів

В Одеській області у селищі Затока з пірсу пляжу Дельфін одесит зафіксував на камеру чотирьох скатів-хвостоколів, які підійшли близько до берега.

Так, чоловік на ім’я Юрій Караванський побачив чотирьох скатів за 6 метрів від берега о 7 ранку, коли на пляжі ще не було людей.

Він зняв кілька відеороликів, на яких чітко видно морських тварин. Після публікації відеоролика в мережі серед користувачів виник переполох, проте фахівці відзначають, що скати-хвостоколи першими не нападають і самі є дуже полохливими тваринами.

Варто знати, що у скатів на хвості розташовані тверді шипи з отрутою. Тому, якщо виявили їх у воді, не можна проганяти їх або брати на руки. Це може бути небезпечним для життя. Входити у воду потрібно поступово, добре дивитися під ноги, щоб не наступити на ската. Не варто купатися вночі, так як цих тварин можна не помітити в темряві.

Влітку скати часто підпливають близько до берега в ранковий час, також їх можна побачити поруч з хвилерізами ближче до вечора, проте опівдні, коли на пляжах багато відпочивальників, вони намагаються триматися від людей подалі.

Якщо так сталося, що скат вас вколов, то важливо: отруту з рани краще висмоктати в перші 10 хвилин після уколу, а потім рясно промити морською водою. Якщо в рані залишилися осколки шипа, то їх необхідно акуратно видалити. Головне: не зволікайте і викликайте швидку!

Укол ската-хвостокола хоч і не смертельний, але дуже болісний для людини і може викликати серйозне нездужання.

One thought on “У Затоці помітили небезпечних скатів-хвостоколів

  1. “… з пірсу пляжу Дельфін одесит …”
    В Затоці немає пляжу Дельфін,
    в Затоці на пляжах не має пірсів, з яких одесит може зняти хвостокола.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *