Відомій патрульній Зої Мельник погрожують через конфлікт з керівництвом одеської поліції

Поліцейська 2-го взводу 1-ї роти 3-го батальйону патрульної поліції Одеської області Зоя Мельник розповіла про корупцію, методи роботи і невиконання своїх обов’язків реформованими правоохоронними органами регіону.

У Facebook вона докладно розповіла, що відбувається в поліції області і попросила допомоги та підтримки в українців.

Зокрема вона згадала інцидент, коли поліція рятувала дітей з притону:

Поки я чекала службу і ювеналів, намагаючись з’ясувати чиї діти, де мати тощо, мені почали дзвонити командири з вимогами швидше закінчити завдання, оскільки купа дзвінків і нікому працювати. Мені дзвонили багато разів, заважали працювати, в результаті доповіли комбату. Він головою похитав, вдав що зрозумів, а наступного дня я побачила себе у розстановці — на базі”, — пише вона.

За словами поліцейського, її поставили на пост, куди зазвичай ставлять тих, що провинилися.

Ієрархія в поліції вибудувана приблизно так: “Я начальник — ти дурень”. Абсолютна більшість командирів страждають на самодурство і дуже сильно ображаються, коли їм починають суперечити”, — написала вона. — “У мене забрали автомобіль, віддали тим, хто вміє робити мовчки плани, а не суперечить мудрим керівникам. Того дня я зрозуміла, що наша служба деградує і стає абсолютно безглуздою — коли плани та постанови важливіші за життя і здоров’я дітей“, — додала Мельник.

Вона наголосила, що в Одесі комбати влаштували собі змагання “хто більше зробить постанов, оскільки їм потрібна кар’єра”:

Маса вбивств на побутовому ґрунті, в результаті домашнього насильства, маса загиблих від голоду або рук неадекватних дітей, а поліція стоїть під знаками і робить показники”.

Поліцейська заявила про хабарництво в поліції — це називається “візитка” через показове відео з передачею працівнику поліції грошей.

Відомих візиточників ніколи ніхто не чіпав. Вони вічно попадалися комусь, раз у раз ходили на допити, але все як з гусака вода. У них завжди були автомобілі, причому нові, Аутлендери. Неугодним шили служебки, створювали нестерпні умови для роботи”.

Після того, як вона почала публічно висвітлювати роботу у ЗМІ, їй стали влаштовувати провокації, погрожувати, один із дзвінків вдалося записати. Чоловічий голос переконує, що коли Зоя не припинить “свою журналістьську діяльність”, тобто публічно писати про порушення в системі, постраждає вона або її родина.

Я написала заяву в УВБ, але чудово розумію перспективу розслідування таких справ. Виходячи з усього вищевикладеного, розуміючи всю абсурдність ситуації, хай як безглуздо це звучить — “працівник поліції просить допомоги у громадськості”, все ж таки прошу підтримати інформаційно і дати максимальний розголос тому, що відбувається. Іншого способу захищатися, окрім як розголосу, у мене, на жаль, немає”, — резюмувала активістка.

Зоя Мельник

діти зоя

Зоя Мельникзоя

 

2 thoughts on “Відомій патрульній Зої Мельник погрожують через конфлікт з керівництвом одеської поліції

  1. Патрульний має патрулювати. Проблемами дітей мають займатися інші служби. А де корупція? Один піар від нових поліціонерів, а не робота.

    1. Справа в тому, що дітей з небезпечних родин першими виявляє поліція. На місці чекають працівників служби у справах дітей, а ті, приміром не приїжджають, бо транспорту нема… Зоя Мельник дуже багато про це писала, і саме дітей з цих кризових родин і рятувала. Але….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *