Акерманці заблоковані через непрацюючий ліфт

Жителі трьох багатоповерхівок по вулиці Ізмаїльська у Білгороді-Дністровському чекають капітального ремонту застарілих ліфтів. В 10-поверхових будинках вже вийшов з ладу один ліфт, тому деяким місцевим мешканцям, серед яких є люди з обмеженими можливостями, доводиться користуватись сходами. Про це повідомила під час сесії міської ради голова ОСМД Тетяна Коломієць.

«13 вересня ми отримали лист від управління ЖКХ провести експертизу 7 ліфтів для того, щоб нас включили в список програми капітального ремонту. 25 вересня ми провели експертизу за власні кошти та в кінці листопада нас включили в список. Але фінансування цієї програми, на жаль, немає. На сьогоднішній день ситуація така, що один ліфт вже зупинився, станція вийшла з ладу. Нашим ліфтам 26 років, двом з них 27 років. Друга станція в будинку №135 вже підходить до того, щоб зупинитись повністю», – розповіла голова ОСМД.

Також Тетяна Коломієць додала, що сьогодні половина мешканців багатоповерхівок ходить пішки сходами. Деякі люди взагалі не виходить з квартир – це або люди з обмеженими можливостями, або вагітні жінки. Тому мешканці цих будинків потребують допомоги місцевої влади.

Секретар міськради Віктор Грозов зазначив, що гроші можливо знайти за рахунок перевиконання плану доходної частини міського бюджету за результатами першого півріччя 2019 року. Але передбачити відповідні кошти стане можливим лише в липні.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *