Маршрутки не ходять: в Аккермані знову транспортна проблема

Міська влада Білгорода-Дністровського невдоволена роботою перевізника ПАТ «Північтранс». Зокрема, перевізник не дотримується графіку руху та часу роботи і не забезпечує необхідну кількість автобусів на маршрутах.

Про це стало відомо під час почергового засідання виконавчого комітету.

Під час засідання розглядалось питання подовження маршруту №102 до вулиць Південної та Паркової. Раніше жителів цих вулиць обслуговував маршрут №108, але згодом автобуси припинили рейси з технічних та економічних причин.

Під час обговорення питання міський голова Алла Гінак запитала у головного спеціаліста транспортного відділу міської ради Віталія Литвиненко, коли ПАТ «Північтранс» буде здійснювати рейси за затвердженим графіком, чому на маршрутах не вистачає автобусів та чому водії рано закінчують робочий день.

Як зазначив Віталій Литвиненко, транспортні засоби підприємства часто виходять з ладу, а деякі з маршрутів є економічні невигідними для перевізника. Відповідні листи з попередженнями вже направлені до перевізника.

«Я можу попередньо пояснити їх сторону, що велика кількість автобусів з технічних причин вийшла з ладу. Вони регулярно виходять з ладу, їх постійно відновлюють. Деякі питання, з їх слів, вони кажуть економічно стало невигідно. Ну знову ж таки, що таке вигідно, якщо є договірні відносини. Тому ми їм написали два листи з попередженням з тим, що вони не виконують частково ту частину оборотних рейсів, нема тієї частини техніки та нема стабільної роботи на маршрутах», – повідомив Віталій Олексійович.

Також Віталій Литвиненко додав, що крім письмових звернень місто може шляхом переговорів вимагати від перевізника виконання договору або зовсім розривати договір. Зокрема, розірвання договору вже можливе на маршруті №108, де перевезення не здійснюються.

Члени виконкому наголосили на тому, що транспортну проблему в місті потрібно вирішити протягом двох місяців. Оскільки восени розпочнеться новий навчальний рік і навантаження на маршрути суттєво зросте.

Нагадаємо, сьогодні ПАТ «Північтранс» є основним перевізником в місті Білгород-Дністровський. Підприємство обслуговує п’ять з шести міських маршрутів – 100, 101, 102, 103 та 108.

Автор – Роман Петровський

3 thoughts on “Маршрутки не ходять: в Аккермані знову транспортна проблема

  1. Перевізник зобов’язаний дотримуватися графіка руху і часу роботи як у всіх цивілізованих країнах. Якщо він не може це виконувати – необхідно знімати.

  2. Вообще никто не отрицает что транспорт в плачевном состоянии, буквально рассыпается на ходу, все это знают и ничего не делают.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *