Старокозацька ОТГ закупила новий посуд і оновлює шкільні харчоблоки

Кардинальне оновлення шкільних їдалень та харчоблоків стало можливим завдяки коштам освітньої субвенції, які громада отримує від держави для утримання навчальних закладів.

Всього на балансі Старокозацькій громади 4 школи – в адмінцентрі, селі Старокозаче, – та селах Козацьке, Петрівка та Крутоярівка.

Цього року громаді вдалося придбати нові тарілки, ложки, виделки, чашки для усіх школярів, а на кухню, де працюють шеф-кухарі закупили нові сковороди, ополоники, емалеві чайники, дошки для розрізання м’яса та риби, розноси. Також завезли нові електричні плити, витяжки та духові шафи, промислові мийки, холодильники, бойлери, ваги кухонні, та столи.

Школи Крутоярівки та Козацького вже отримали столи, стелажі, сушки, мийки, витяжки з нержавіючої сталі та електроплити.

“Скільки ми не намагались дізнатися, – ніхто нам у школах не міг згадати, коли, в якому році останній раз закуповувався посуд чи необхідна техніка для харчоблоків. Це вперше за багато років такі зміни. Ми старалися вибрати найкраще – не економили на якісному посуді, придбали той, що не б’ється, якщо раптом з рук вислизне, це ж діти. Не буде як колись, увесь посуд надщерблений, – наш гарний, і навіть святковий. Сподіваюсь, дітям сподобається”, – розповів СИЛІ ГРОМАД Павло Осматескул, заступник голови Старокозацької ОТГ.

посуд

Загалом на посуд витратили 85 тисяч гривень, загальна ж сума разом з будматеріалами та технікою складає близько 440 тисяч, – це теж кошти освітньої субвенції.

У всіх чотирьох школах Старокозацької ОТГ зараз тривають масштабні ремонти харчоблоків. Тут зазначають, що саме зі створенням громади з’явилась можливість самостійно вирішувати, як використовувати освітню субвенцію. Провівши багатосторонній діалог з відділом освіти, культури, молоді та спорту Старокозацької громади, з директорами шкіл та старостами сіл, місцева влада почала вирішувати саме ті “болючі питання”, яких потребувала кожна школа окремо.

посуд

Нагадаємо, що на початку року всі школи громади вже отримали нові меблі, техніку та дидактичні матеріали.

Як зазначив голова Старокозацької ОТГ Вадим Бойко, підтримка молоді та розвиток дитячих садків і шкіл, – це запорука розвитку та процвітання громади.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *