Масова загибель бджіл на Одещині: як бджолярі вирішили конфлікт з фермером

Бджолярі, які зазнали значних збитків від масової загибелі бджіл на землях одного з сільгосппідприємств в селі Василівка Болградського району і фермер, який обробляв рапсові оля інсектицидом, досягли компромісу.

Про це повідомляє інформагентство “Траса Е-95”.

Постраждалі бджолярі зустрілися з керівником ПСП “Агропродукт” Георгієм Калаяновим. Сторони обговорили проблему і розмір компенсації по відшкодуванню збитків.

Ми з одного села, нам не потрібні конфлікти. А тому обговорили проблему і домовилися про суму компенсації за завдані збитки. В майбутньому будемо доводити до відома всіх, в тому числі і ЗМІ і будемо обережні при обробці полів”, – сказав пан Калаянов.

Один з потерпілих бджолярів Олександр Червенков підтвердив, що розмова була конструктивною, досягнуто домовленості про співпрацю і недопущення подібних ситуацій. Тому в той же день бджолярі забрали свою заяву, спрямовану до правоохоронних органів.

Раніше повідомлялося, що бджоли загинули через те, що рапсові поля були оброблені інсектицидом, який є дуже токсичним. Поблизу полів знаходяться шість пасік. Постраждали близько 800 бджолосімей.

Незважаючи на складність підрахунків, бджолярі говорили приблизно про 1 млн загиблих комах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *