У травні Одеська кіностудія готується відзначити своє 100-річчя

24 квітня Уряд затвердив план заходів з підготовки та відзначення 100-річчя з дня заснування Одеської кіностудії. Відповідний проект розпорядження розроблений Міністерством культури України.

Згідно із затвердженим планом заходів, у травні 2019 року відбудеться низка урочистих культурно-мистецьких заходів, присвячених 100-річчю з дня заснування Одеської кіностудії. Зокрема, відбудеться відкриття Зірки Олександра Довженка на Алеї Зірок у м. Одесі, в обіг буде введено художній поштовий блок, присвячений 100-річчю з дня заснування Одеської кіностудії, та проведено його спецпогашення.

До 100-річчю з дня заснування Одеської кіностудії Національним банком України буде виготовлено та запущено в обіг пам’ятну монету. Також пройде Всеукраїнський конкурс короткометражних кінопроектів «Короткі зустрічі» імені Кіри Муратової.

Упродовж 2019 року у кінотеатрах Одеської області, міста Одеси та Будинку кіно Національної спілки кінематографістів України відбудуться покази фільмів, створених на Одеській кіностудії, а також пройдуть виставки фотографій, архівних матеріалів, тематичної літератури, екскурсії, творчі зустрічі, присвячені 100-річчю з дня заснування Одеської кіностудії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *