У Білгороді-Дністровському відкрили ретро-мурал з зображенням історії міста

25 квітня в Білгороді-Дністровському відбулось святкове відкриття муралу з ретро ілюстраціями історичного минулого міста. Цього разу новий арт-об’єкт з’явився в парку Перемоги.

Автором роботи є місцевий художник Олексій Пожидаєв, який перетворив 85 квадратних метри стіни на витвір мистецтва. Виконавця робіт та саму ідею муралу аккерманці обирали під час голосування в соціальній мережі Facebook з поміж 13 ідей різних художників.

Роботи зі створення муралу почались з підготовчих робіт ще в листопаді 2018 року. Після їх завершення та через несприятливу погоду автор розпочав нанесення майбутніх зображень на стіни аж у березні. На муралі зображені три нариси – дім Ярошевича, Свято-Вознесенський собор та пристань теплоходу «Тургєнєв». Своє натхнення автор роботи черпав із старих фотографій Білгорода-Дністровського.

Під час виступу на відкритті муралу майстер подякував організаторам та спонсорам робіт, а також звичайним аккерманцям, які обрали його ідею під час онлайн-голосування.

«Я вам дуже вдячний за приємні відгуки в інтернеті. Частину серця, частину фізичних зусиль, душевних переживань, емоційних, безсонних ночей ви мені віддаєте своїми приємними словами. В цей момент я відчуваю справжнє задоволення. Усім містянам велике спасибі, які повірили в мій проект, хоча він с початку був іншого кольору. Велике спасибі, хто повірив в мій проект, хто підтримав мене», -розповів на відкритті Олексій Ігорович.

Нагадаємо, в Білгороді-Дністровському вже не вперше реалізовують такий цікавий проект. У 2015 році місцеві художники створили «Вуличну галерею на Бугазській», зобразивши копії 5 картин відомих світових митців. А вже 2016 році художники «одягли» в вишиванку одну із стін центрального міського стадіону.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *