В Ізмаїлі відкрили новий морський вокзал

Ізмаїльський морський вокзал відкрили після реконструкції. Як повідомили в Адміністрації морських портів України, роботи такого масштабу проводилися тут вперше за останні 45 років. Відтепер Ізмаїльський морквокзал став найсучаснішим на українській ділянці Дунаю.

Будівля морського вокзалу багатофункціональна. Вона включає офісні приміщення, зали для прийому пасажирів, митного і прикордонного контролю. На реконструкцію об’єкта витратили 52 млн грн.

Стара будівля 1972 року побудови отримала нове життя. Зміни торкнулися не тільки фасаду, який повністю змінився на краще, але і самої будівлі, і прилеглої території. Ремонт виконаний з використанням енергозберігаючих технологій: будівлю утеплено, встановлені нові склопакети, системи теплопостачання, вентиляції, кондиціонування, вводи водопроводу і каналізації, повністю оновили освітлення, засоби пожежної сигналізації та пожежогасіння, відремонтували покрівлю.

Виконано косметичний ремонт всіх внутрішніх приміщень – залів митного і прикордонного контролю, холів, а також офісної частини, де буде розташований Ізмаїльська філія ДП «АМПУ». Стеля холу другого поверху морвокзалу оформлена у вигляді географічної карти із зображенням Дунаю і розташована на річці європейських міст-портів. Збережені і відреставровані великі мозаїчні панно, які прикрашають хол.

морвокзал

Для Ізмаїла оновлені холи морвокзалу стануть не тільки місцем обслуговування пасажирів водного транспорту, а й багатофункціональним майданчиком для проведення різноманітних заходів – виставок, форумів, конференцій. Найближча тематична подія – міжнародний форум «Розвиток туризму в українських Дунайських портах – шлях до економічного зростання регіону» – очікується вже у травні цього року.

Завершальним етапом проекту став благоустрій прилеглої території з заміною зовнішнього освітлення.

«Українська частина Дунаю стає все більш привабливою для річкових круїзів. У 2018 році Усть-Дунайськ прийняв понад 4,5 тис. пасажирів, що вдвічі більше, ніж в 2017-му. Ізмаїл теж має великий туристичний потенціал. До того ж ці дунайські порти увійшли в перспективний план розвитку загальноєвропейської транспортної мережі TEN – T. Тому така візитка, як морвокзал європейського рівня, на мою думку, була просто необхідною для міста », – зазначив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *