Акерманці отримують нові послуги у ЦНАПі

У Білгороді-Дністровському займаються покращенням наданням адміністративних послуг населенню. Сьогодні місцевий Центр надання адміністративних послуг має найвищі показники серед усіх центрів Одеської області у сфері різноманітності асортименту наданих послуг. Про це повідомила начальник управління з питань надання адміністративних послуг Білгород-Дністровської міської ради Лариса Попсуй.

Як повідомила Лариса Степанівна, за роки свого існування ЦНАП надає свої послуги доступно, прозоро, відкрито та зрозуміло. Для покращення перебування містян та жителів району в центрі встановлений дитячий куточок, кава-машина. Найближчим часом в центрі оновлять стільці для відвідувачів та оснастять місцем для самообслуговування. Крім того, планується вдосконалити електронну систему керування чергою та запровадити голосовий виклик громадян та попередню реєстрацію в черзі через сайт центру. Варто зазначити, що для центру розробили та ввели в дію нову версію веб-сайту.

З початку 2019 року центр запровадив послугу з оформлення паспорту громадянина України у формі ID-картки завдяки придбаній у минулому році робочій станції. Цією послугою вже скористались 405 осіб.

Також Лариса Попсуй розповіла щодо участі центру в Програмі U-LEAD з Європою для покращення роботи ЦНАПу. Вже в найближчі місяці центр отримає нову техніку, а його персонал пройде відповідне навчання.

«Центр є переможцем першого раунду Фази впровадження з модернізації та створення Центрів надання адміністративних послуг Програми U-LEAD з Європою. Ми розпочали співробітництво в минулому році і ось зараз ми знаходимося на завершальному етапі співробітництва з Програмою. Білгород-Дністровською міською радою виконані всі умови, які були зазначені в Технічному завданні Програми. 5 березня 2019 року керівництвом міста в м. Київ було підписано Угоду про партнерство з Виконавцем Програми – компанією Niras Sweden. Програма U-LEAD з Європою надає центру методологічну та інституційну підтримку. В травні-червні ми чекаємо на поставку 11 комп’ютерів та 5 багатофункціональних пристроїв. І в травні цього року будемо брати участь в навчальних заходах з підвищення кваліфікації персоналу центру та інших спеціалістів громади: буде проведено п’ять модулів навчання в яких братимуть участь як керівництво міста, депутати, адміністратори центру та інші суб’єкти надання адміністративних послуг», – розповіла пані Лариса.

В 2019 році у ЦПАПі планують запровадити електронний документообіг, sms-інформування заявників, вдосконалити веб-сайт як багатофункціональний, сучасний портал з кабінетом заявника,  розширити перелік адмінпослуг, зокрема соціальні та пенсійні послуги.

Нагадаємо, в 2018 році до Білгород-Дністровського міськрайонного центру надання адміністративних послуг звернулися 33 тисяч 727 заявників, які отримали тут послуги. Завдяки центру до місцевого бюджету надійшли кошти в розмірі 2 млн 223 тисяч гривень за надання адміністративних послуг.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *