В Мологівській ОТГ люди вдруге перекрили шлях, через смерть дитини

Мешканці Мологівської ОТГ, що у Білгород-Дністровському районі, вчергове перекривали дорогу, де нещодавно насмерть збили дівчинку.

Люди вимагають встановити біля школи “лежачих поліцейських”. 10 днів тому люди вже перекривали трасу з такими ж вимогами: убезпечити відрізок шляху біля школи, встановити обмежувачі швидкості. Та справа не зрушила з місця.

Голова Одеської ОДА Максим Степанов заявив, що ця дорога знаходиться у відомстві Служби автодоріг України, і тому в адміністрації не можуть прийняти рішення про встановлення там “лежачих поліцейських”. Обурені селяни знову вийшли протестувати. Перекрили трасу Білгород-Дністровський-Старокозаче. Потім вирішили, що перекриття лише біля школи не допоможе, і заблокували в’їзд до села. Там також був присутній голова Мологівської ОТГ Олег Німачук. Люди звернулися до начальника Служби автомобільних доріг Олега Вариводи з проханням виїхати на місце та посприяти встановленню “лежачих поліцейських” біля школи. Також Олег Німачук дзвонив голові райдержадміністрації, та відповіді не дочекався.

Згодом мітингувальники розділились: одні залишились біля пішоходних переходів поблизу школи, інші — на околиці села. Місцеві вирішили самі встановити обмежувачів швидкості та почали збір коштів.

Натомість, як зазначають у Службі автомобільних доріг, встановлення “лежачих поліцейських” на трасах державного значення заборонено. Тим часом, не заборонено облаштування небезпечних ділянок світлофорами, повздовжніми шумовими смугами і дорожніми знаками, які обмежували б швидкість автомобілів. Саме на цьому наполягають батьки школярів у Мологівській ОТГ.

Нагадаємо, 18 лютого водій легковика з причепом збив 11-річну дівчинку прямо біля школи. Школярка померла в лікарні від отриманих травм. З того часу жителі Мологи вимагають установити там обмежувачі швидкості, оскільки ДТП на тому відрізку шляху далеко не рідкість.

Вздовж цієї траси також знаходяться ще дві школи у селі Випасному, яке входить до Мологівської ОТГ.

Автор — Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *