Школярка з Вилківської ОТГ перемогла в обласному конкурсі МАН

Учениця Вилківської ЗОШ № 1 Єлизавета Шаронова гідно представила Вилківську громаду на ІІ етапі Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН в Одесі.

Третій рік поспіль, тепер вже 11-класниця Ліза під керівництвом вчителя історії Олени Вікторівни Овсянникової працювала над дослідженням: «Острів Зміїний у новітній час: острівний простір як складова української та всесвітньої історії».

Як розповіла директорка школи Парасковія Іванова, “В Одесі, пройшовши всі три етапи конкурсу-захисту, наша Єлизавета випередила всіх 35 учасників секції «Історичне краєзнавство» та отримала 84 бали з 85 можливих для першого місця. Вітаємо вчителя і ученицю”.

Як розповіла сама Ліза Шаронова, учениця Вилківської ЗОШ № 1, про своє дослідження, –

«Острів Зміїний у новітній час: острівний простір як складова української та всесвітньої історії» дає можливість дослідити статус острова Зміїний. Румунська сторона, з якою виникли суперечки, стверджувала, що Зміїний – не острів, а скеля, акваторія навколо якої не може розглядатися як прибережна економічна зона. Український уряд, зі свого боку, категорично не згодний з позицією Бухареста. Походження Зміїного, священна земля для греків, народи, які мали до нього відношення, поклади нафти і газу, поселення Біле на Зміїному, яке підпорядковується Вилківській ОТГ – про все це і ведеться розмова в дослідницькій роботі”.

У березні успішна вилківчанка представлятиме свою школу, Вилківську ОТГ і Одещину на ІІІ Всеукраїнському етапі конкурсу в Києві.

Автор – Наталя Журьян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *