Дистанційний педагог: в Татарбунарах стартував проект «Вчитель+»

Учні 7 і 8 класу Татарбунарського НВК «ЗОШ-гімназія» стали активними учасниками проекту «Учитель +», прослухавши в режимі «онлайн» урок математики.

Даний пілотний проект стартував за сприяння голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова з метою забезпечення доступності та якості освіти.

«Це унікальна освітня програма, аналогів якої в Україні немає. Ми створюємо мережу дистанційної освіти, завдяки якій зможемо привести кращих вчителів до сільських шкіл і особисто до кожного учня. При необхідності діти отримуватимуть знання онлайн “, – зазначив голова ОДА.

Планується, що протягом цього навчального року до проекту «Вчитель+» приєднаються близько 60 навчальних закладів регіону. Надалі ж скористатися ним зможе будь-яка школа.

Для цього Одеською обласною державною адміністрацією було закуплено обладнання для 100 сучасних кабінетів дистанційної освіти загальною вартістю 30 мільйонів гривень. Освітні установи оснастили інтерактивними панелями, проекторами та комп’ютерами з підключенням до мережі швидкісного Інтернету і Wi-Fi. Згодом навчання відбуватиметься дистанційно також і для вчителів з Одеської академії безперервної освіти.

Цей проект покликаний вирішити проблемне питання кадрового дефіциту в регіоні. Адже зараз в школах не вистачає понад 600 педагогів переважно природничо-математичних дисциплін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *