У ТОП-10 увійшов найбільший одеський університет

Одеський національний університет імені Іллі Мечникова опинився на сьомому місці в українському ТОП-10 авторитетного міжнародного рейтингу Вебометрикс-2019.

Про це повідомляє прес-служба ОНУ.

Найбільший вищий навчальний заклад міста – єдиний з Одеси, хто потрапив до всеукраїнського рейтингу. ОНУ ім. Мечникова з 2010 року входить в Топ-10 українських вузів в авторитетному міжнародному рейтингу Webometrics. Рейтинг ранжує 24 тисячі вузів світу, з них 342 – українські.

У порівнянні із зимовим рейтингом Вебометрикс-2018, ОНУ піднявся на дві позиції: з дев’ятого на сьоме місце в загальноукраїнській десятці.

Серед критеріїв рейтингу – індексація вхідних посилань на сторінки в доменах університету. Ці посилання визначають престиж, актуальність і якість інформації, наданої на сторінках сайтів університету. Критерії “Якість” і “Відкритість” формуються на підставі найбільш цитованих робіт експертів університету в інтернеті: в тематичних ЗМІ та серед колег-дослідників. Також індексується загальна медійність, пов’язана з університетською активністю.

Результати рейтингу – свідоцтво авторитету в науковому співтоваристві міжнародних публікацій одеських вчених. Рейтинг відображає і методологічно точну роботу нашої Наукової бібліотеки, і медійну відкритість університету”, – зазначив ректор ОНУ ім. Мечникова Ігор Коваль.

Довідка: Глобальний рейтинг Webometrics проводить дослідницька група Cybermetrics Lab (Іспанія). З 2004 року оцінюються більш 20 тис. вузів світу, результати публікуються двічі на рік. “Мета рейтингу – стимулювати університети і вчених до інтернет-активності, яка б адекватно відображала їх досягнення”, – відзначають творці рейтингу.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *