Лиманська ОТГ вшанувала своїх воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого українці схиляють голови перед світлою пам’яттю полеглих воїнів: ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в локальних конфліктах на території інших держав. Серед них -“афганці”, ті, кому в радянський час довелося пройти пекло війни.

“Афганістан: біль душі і пам’ять серця” – таким лейтмотивом був наповнений святковий захід, присвячений вшануванню воїнів-інтернаціоналістів і 30-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Він пройшов 13 лютого в актовій залі Лиманського НВК.

Воїни-інтернаціоналісти приймали вітання від очільника громади Василя Резніченка, голови ветеранської організації Колісніченка Івана Васильовича. Хвилиною мовчання вшанували полеглих побратимів.

Активну участь у святковому зібранні взяли вихованці Лиманського НВК та Трапівського Будинку культури. У насиченій концертній програмі прозвучали пісні у виконанні учениці 11-го класу Анни Дарій та Фісінчука Олега, а вірші Галини Лисої прочитала Літостанська Тетяна.

афг

афг

афг

Після концерту усіх воїнів запросили на поминальний обід.

афг

афг

афг

Нагадаємо, збройний конфлікт в Афганістані, в який втрутився Радянський Союз, тривав довгих 10 років, з 1979 по 1989 рік. Унаслідок цієї війни, за міжнародними даними, загинуло близько 1,5 млн або 10 % з числа тодішнього населення країни.

Радянські втрати, за офіційними даними СРСР, становили близько 15 тисяч військовослужбовців, з яких близько 2500 – українців. Найбільше серед загиблих – хлопців віком до 20 років.

Автор – Оксана Піднебесна

ФОТО- прес-центр Лиманської громади

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *