У 2019 в Україні з”явиться 50 нових міні-ферм

Уряд планує збільшити частку фермерських господарств до 10%. 

“Вперше в новітній історії фермерство закріплено Урядом як пріоритетний напрямок аграрної підтримки, а фермерські господарства визначені як основа сільського розвитку, – повідомляє офіційний вісник КабМіну. – Розвиток фермерства дозволить наситити продуктами внутрішній ринок, що позитивно впливатиме і на ціни. Тому Уряд поставив завдання збільшити частку фермерів у аграрному виробництві. Для цього в наступному році буде вдосконалено державну підтримку фермерів. У бюджеті-2019 закладено більше 1 млрд грн на розвиток фермерських господарств”.

Також у наступному році будуть продовжені програми підтримки тваринництва. Аграрні господарства зможуть отримати дотацію на кожну молочну корову, а громадяни, в чиїх господах народились телята, отримають на кожного по 2 500 гривень, якщо вигодують його до 1 року. Вже зафіксовано перші ефекти цих програм підтримки: динаміку поголів’я стабілізовано, а середній надій на корову зріс на 2,4%. В 2018 році завдяки такій підтримці в Україні з’явилось 25 нових тваринницьких ферм. У наступному році планується ввести в експлуатацію ще 50. Загалом на програми підтримки тваринництва в наступному році Уряд запланував виділити 3,5 млрд грн.

“Уряд також продовжить підтримувати розвиток галузі садівництва та виноградарства, компенсуючи 80% вартості посадкового матеріалу. В 2018 році за державної підтримки було сформовано 1 255 га нових насаджень зерняткових, кісточкових, ягідних, горіхоплідних культур та виноградиків. Галузь садівництва та виноградарства одна з найбільш трудоємних – завдяки її розвитку лише за 12 місяців було створено 1 тис. постійних та 5 тис. сезонних робочих місць. У наступному році на фінансування розвитку хмелярства, закладку молодих садів та виноградників буде виділено 400 млн грн”.

Джерело – Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *