Хроніки COVID-19: у Любашівську лікарню закупили кисневий генератор

У Любашівську лікарню, що у північному Подільському районі Одеської області, закупили кисневий генератор. Наразі його завезли у головний корпус медичного закладу. Встановити обладнання мають протягом двох тижнів.

За словами виконувача обов’язків головного лікаря Дмитра Фоміна, це перший кисневий генератор у лікарні. Його для Любашівської багатопрофільної лікарні купив благодійний фонд Катерини Ножевнікової.

ФомінОбладнання розмістили на технічному поверсі приймального відділення. Там протягом двох тижнів його мають встановити та підключити до труб, пояснив Фомін. Лікар розповів, генератор вироблятиме 60 літрів кисню за хвилину з вуличного повітря.

Дмитро Фокін також пояснив, з чого складається кисневий генератор.

Є компресор. Він буде подавати вже виготовлений кисень у кисневу магістраль, яка буде розведена по ліжкам. А колона, у якій розташована молекулярна сітка, буде виготовляти цей кисень. У генератора також є пристрій для відведення вологи, додаткові пристрої та бак-накопичувач кисню”, — розповів медик.

Наразі у медзакладі розгорнули 60 лікарняних ліжок для хворих на COVID-19, 40 з яких мають доступ до кисню. Загалом лікарня розрахована на 110 місць.

кисеньКористуватись кисневим генератором одночасно зможуть приблизно 30 людей. Для цього у деякі палати лікарні провели комунікації та встановили розподілювачі, розповідає медпрацівник. До них лікарі під’єднуватимуть трубки та маски, які потім надаватимуть пацієнтам.

Також на кожному поверсі медзакладу розмістили блок сигналізації генератора. З його допомогою лікарі зможуть відстежувати напругу та рівень подачі кисню у палати. Також обладнання сповіщатиме медиків про концентрацію кисню, яким дихатимуть пацієнти.

Дмитро Фомін розповів, що наразі у Любашівській лікарні проходять лікування пацієнти з двома різними типами коронавірусної хвороби.

Хворі розрізняються між собою. Є дві категорії. Перша – ті, пацієнти, що хворіють вже вдруге, у них перебіг хвороби легкий. Друга – хворі, що мають британський чи південноафриканський штами. Вони хворобу дуже важко переносять: відразу дуже великий відсоток ураження легень, від 60% і більше”, – пояснив Фомін.

Нагадаємо, з 23 березня Одеська область потрапила до “червоної” зони карантинних обмежень. За даними МОЗ, відсоток госпіталізації хворих на COVID-19 в Одеській області складає 67,9%, що перевищує встановлену норму (менш як 60% на 100 тисяч).

Протягом останньої доби, 5 квітня 2021 року, Одеська область знову опинилась на першому місці по захворюванності на COVID-19 – 1436 нових випадків.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *