“Стоп Реванш”: в Одесі протестували проти рішення встановити пам’ятну дошку загиблим “куликовцям”. ВІДЕО

Мешканці Одеси, серед яких ветерани російсько-української війни та представники громадських організацій, влаштували акцію протесту. Люди мітингували проти ідеї депутатів Одеської райради встановити на Куликовому полі пам’ятну дошку загиблим під час трагедії 2 травня.

Люди зібралися на вулиці Канатна, 83. Вони вимагали “зупинити реванш” та не дозволити райраді реалізувати ідею щодо встановлення пам’ятної дошки.

“Кому ви, глибоко не шановні депутати райради, хочете встановити табличку? Пособникам окупанта, ось кому, і іншого розуміння цього не має. Вам набрид мир і спокій в Одесі, ви хочете перетворити місто у поле бою, позвати сюди смерть, голод, руїни”, – відреагував на пропозицію депутатів ветеран АТО Сергій Гуцалюк.

За підрахунками поліції діалогу участь у мітингу беруть приблизно 50 людей. Натомість самі мітингарі запевняють, що до акції долучилися понад 100 учасників.

Зазначимо, 2 квітня депутати Одеської районної ради підтримали рішення про встановлення пам’ятного знаку загиблим 2 травня 2014 року на Куликовому полі в Одесі.

Ініціював встановлення пам’ятної дошки депутат від політичної сили “Партія Шарія” Олександр Черноіваненко. Він запропонував вказати на дошці прізвища та імена, дати народження та смерті загиблих. Питання виносиBBось для голосування в зал головою Одеської районної ради Віталієм Барвіненком, з його слів, присутні у залі депутати підтримали його “одноголосно”.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *