Вітряки у Старокозацькій ОТГ запустять навесні 2021 року

Дністровську вітроелектростанцію (ВЕС), що побудована у селі Старокозаче Білгород-Дністровського району, планують запустити навесні цього року. Вона складається з 10 вітротубін загальною потужністю 40 МВт.

Старокозаче20 січня об’єкт відвідав голова Одеської обласної ради Григорій Діденко. Разом з депутатами обласної ради він поспілкувався з керівником громади, районною владою, а також представниками компанії-виробника Elementum Energy.

«Обласна рада готова активно сприяти розвитку зеленої енергетики в регіоні. Це про розвиток громад завдяки вагомим соціальним інвестиціям. Тож ми виступаємо за максимально комфортні умови для бізнесу з урахуванням інтересів громад», — наголосив Григорій Діденко.

Вітряна електростанціяБудівництво вітряків було узгоджено під час громадських слухань у Старокозацькій громаді Наразі проводиться тестування турбін.

«При запуску Дністровської ВЕС загальний об’єм податків від енергетики в громаді будуть наближатися до 8-9 мільйонів на рік. Збільшення доходів до бюджету з цього — для нас дуже важливе питання, враховуючи два останні неврожайні роки», — поділився голова Старокозацької громади Вадим Бойко.

Зазначимо, що згідно з меморандумами, що були підписані з громадами у межах реалізації проєкту Дністровської ВЕС, соціальні інвестиції компанії у розвиток регіону складатимуть близько 2 мільйони євро.

Джерело – сайт Одеської облради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *