Covid-19: для лікування одеських пацієнтів щодня витрачають 23 тонни кисню

Одеські медичні заклади, в яких госпіталізують пацієнтів з коронавірусною хворобою, використовують приблизно 23 тонни кисню.

Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров’я міської ради Олена Якименко.

За її словами, найбільше кисню потребує Одеська інфекційна міська лікарня. За день там використовують майже 2,5 тонни, тобто орієнтовно 18 тонн кисню щотижня, зазначила Якименко.

Як повідомили в міськраді Одеси, тривають роботи з модернізації систем киснезабезпечення в опорних стаціонарах Одеси по COVID-19.

Минулого тижня до міських лікарень доставлені п’ять кріоциліндрів об’ємом на 2000 л кожен, наразі проводяться роботи з їх встановлення. Два кріоциліндри отримала міська клінічна лікарня №1, по одному кріоциліндру – міська клінічна інфекційна лікарня та міські лікарні №8 і №10.

Крім того, виконуються роботи з модернізації централізованої системи киснезабезпечення в дитячій міській клінічній лікарні №3. Тут додатково створюють 48 кисневих точок, завдяки чому всі 75 ліжок по COVID-19 будуть забезпечені подачею кисню.

Також проводиться монтаж 48 кисневих точок у міському пологовому будинку №2, куди госпіталізують вагітних і породіль з підозрою на COVID-19 з Одеси та Одеської області.

Зазначимо, за минулу добу захворювання на COVID-19 лабораторно підтвердили у 172 мешканців Одеської області. З них троє дітей та троє медиків. Усього станом на 28 грудня коронавірусну інфекціюдіагностували у понад 69 тисяч мешканців регіону. З них 3,5 тисяч дітей та 2,2 тисяч медпрацівників.

Також з початку пандемії від COVID-19 повністю одужали понад 40 тисяч людей. 1005 мешканців Одещини, у яких підтвердили інфікування, померли.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *