Ще дві одеські лікарні прийматимуть хворих з Covid-19

Одеська залізнична лікарня на Шклярука, 4а та обласної очний госпіталь інвалідів війни на Леонтовича, 2 розгорнуть  відділення для лікування хворих з коронавірусом.

Про це повідомила очільниця департаменту з охорони здоров’я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва.

Лікарня залізничників надасть 100 ліжок. Вона зараз має в своєму розпорядженні 10 апаратів ШВЛ. Кількість ліжкомісць в лікарні при необхідності може бути збільшена до 400.

110 ліжок для пацієнтів з COVID-19 планує виділити очний госпіталь.

Очільниця відомства не назвала термінів запуску нових відділень для прийому пацієнтів з коронавірусом, – пояснила, що питання має узгоджуватися з мером Одеси Геннадієм Трухановим і з «Укрзалізницею». МОЗ готове профінансувати залізничну лікарню.

Також керівники області 3 листопада відвідали КУМ”Одеський обласний клінічний центр” (лікарню водників) та перевірили можливість розгортання у закладі додаткових лікарняних ліжок.

«Головна мета зараз максимально сконсолідувати зусилля всіх сторін, аби побороти пандемію. Немає нічого важливішого, ніж життя та здоров’я пацієнтів, саме тому ми маємо якнайшвидше дообладнати цей медичний заклад додатковими лікарняними ліжками. Упродовж двох тижнів це питання має бути обов’язково вирішено», — зазначив голова ОДА Сергій Гриневецький.

Головний лікар Одеського обласного клінічного центру Вадим Шухтін запевнив, що упродовж двох тижнів після проведення ремонтних робіт на базі лікарні для приймання пацієнтів із діагнозом Covid-19 буде розгорнуто 60 ліжок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *