Як в Одесі депутата від “слуг” головою обласної ради обрали

Представника політичної партії “Слуга народу” Григорія Діденка обрали головою нового депутатського складу Одеської обласної ради.

Про це стало відомо під час першої сесії обласної ради.

Депутати обласної ради обирали між Діденком та представником “Опозиційної платформи – За життя” Вадимом Шкарівським. Останній скористався правом самопрезентації та пообіцяв “не тренуватися, а працювати”, натякнувши на свій досвід роботи першим заступником керівника обласної ради. Натомість Діденко від виступу відмовився.

Голосування було таємним. Як повідомив голова лічильної комісії облради Марат Корольов, за Діденка проголосували 44 депутати, його опонента підтримали 40 людей. У своїй короткій промові після оголошення результатів новий керівник облради закликав депутатів об’єднатися.

Хотів би підкреслити, що зараз ми живемо в історичний час, час змін. Завдяки реформі адміністративно-територіального устрою маємо в Одеській області 91 територіальну громаду і 7 нових укрупнених районів. Уперше ми починаємо писати нову сторінку розвитку наших сіл і міст. В цих умовах обласний парламент має стати партнером місцевій владі. Бо Одещина – не просто найбільша область України, це епіцентр ресурсів, 2 мільйони жителів, величезна бюджетна сфера якої потребує фахового управління і справедливого розподілу коштів”, – відзначив Діденко.

зеЗазначимо, Григорій Діденко – підприємець, чоловік народної депутатки від партії “Слуга народу” Юлії Діденко. За інформацією місцевих ЗМІ, новий голова обласної ради був “неформальним керівником штабу “Слуги народу” в Одеській області”.

Нагадаємо, перша сесія обласної ради мала початися об 11:00 4 грудня. Утім через блокування трибуни представниками партій “ОПЗЖ”, “Партія Шарія” та “За майбутнє” засідання почалося більш як через 12 годин: о 23:20 4 грудня.
До цього часу трибуна і президія сесійної зали були заблоковані. Народні обранці вимагали зареєструвати 9 членів політичної партії «За майбутнє». Після виконання умов, пленарне засідання було відкрито. У зв’язку з тим, що електронна система голосування вийшла з ладу під час  депутатських “батлів”, новообрані депутати проводили голосування шляхом підняття рук з тимчасовими посвідченнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *