В Одесі депутати міськради ніяк не зберуться на першу сесію: Труханов поставив ультиматум

Міський голова Одеси Геннадій Труханов планує зібрати комісію ТЕБ та НС, аби вирішити питання щодо незареєстрованих депутатів, яких обрали до міської ради.

Про це він повідомив під час апаратної наради.

За його словами, наразі першу сесію міської ради не можуть скликати, оскільки “ряд депутатів не зареєструвалися”. Утім, хто саме з новообраних депутатів досі не зареєструвався, міський голова не зазначив, аби “не політизувати” ситуацію.

Необхідність термінової реєстрації всіх депутатів Труханов пояснив потребою вирішувати питання щодо охорони здоров’я, оскільки ситуація з розповсюдженням захворюваності на COVID-19 погіршується.

Лікування — завдання №1. Якщо хтось не розуміє цього. Я маю на увазі з політичних діячів, які досі граються у вибори, проводять консультації, торгуючись за якісь місця в майбутньому в різних гілках влади. Я вважаю, що наразі це недалекоглядна політика і цілком безвідповідальне ставлення,” — зазначив мер.

Труханов додав, що депутати згодом все одно зареєструються, утім наразі міський голова не розуміє “цієї абсолютно безмозкої тактики”.

“Ми будемо чекати сьогодні (23 листопада, — ред.) до вечора інформацію про реєстрацію від ТВК. Якщо цієї інформації не отримаємо, проведемо засідання комісії з питань ТЕБ та НС, і будемо якось вирішувати це питання. Не сформували вчасно, будемо працювати старим складом”, — зауважив Труханов.

Додамо, ст. 283 Виборчого кодексу України передбачає, що новообрані депутати міської ради зобов’язані подати до територіальної виборчої комісії заяву про реєстрацію протягом двадцяти днів з дня офіційного оголошення результатів.

Тим часом, як повідомляє видання “Одеський кур’єр”, 24 листопада, може відбутися перша сесія Одеської міської ради 8-го скликання. Початок сесії – о 11 годині.

Однак, важливою умовою для проведення першої сесії міськради має стати засідання міської виборчої комісії, яка повинна остаточно затвердити новий склад депутатського корпусу.

Згідно з регламентом, нові депутати повинні принести присягу, текст якої має публічно зачитати найстарший депутат. В даному випадку це 68-річний перший номер партійного списку “Слуги народу” комік Олег Філімонов. Також депутати мають обрати секретаря міської ради, склад і керівництво постійних депутатських комісій.

До вечора 23 листопада тривав “торг” між основною частиною новообраного депутатського корпусу (партії “Довіряй Ділам”, “Європейська Солідарність”, “Слуга Народу” – сумарно 40 депутатів + ​​мер Труханов) з представниками партій “ОТЗЖ” і “Партія Шарія” ( сумарно 24 депутати). Останні до останнього моменту не подавали заяви про реєстрацію депутатами, сподіваючись зірвати таким чином початок роботи міськради або ж отримати кілька керівних посад в “грошових” комісіях на кшталт бюджетної або земельної або навіть посаду секретаря міськради. З огляду на те, що офіційно результати виборів до міськради були оголошені 7 листопада, формально термін подачі заяв у обраних кандидатів є до 27 листопада.

Однак після публічно висловленого ультиматуму з вуст мера і можливості втратити депутатські мандати в разі неподання заяв, якісь домовленості все ж були досягнуті.

One thought on “В Одесі депутати міськради ніяк не зберуться на першу сесію: Труханов поставив ультиматум

  1. видимо сам так называемый мэр уже отказался от российского гражданства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *